Lite om mig

Mitt namn är Monica Svensson och jag driver uppfödning i liten skala av Curly Coated Retriever. Här på min sida kommer du att få stifta bekantskap med mig och mina curlisar.

Jag har haft hund sedan jag var 10 år. Raserna har varierat tills jag hittade "min ras" 1998. Det var då jag köpte min första Curly, Janing´s Matricaria-Chamomilla "Millan". Jag valde att behålla en underbar brun tik vid namn Ripcurl's Fliza från Millans första kull. Millan somnade in på morgonen den 21 december 2010.

Som ung arbetade jag på en djurklinik. Sedermera gifte jag mig och blev bonde. Jag har även haft hästuppfödning och vid sidan av mina hundar är jag fortfarande aktiv med inkörning och körning med häst.

Jag bor numera i en villa i utkanten av Mellerud i natursköna Dalsland.
I mina ögon har curlyn de egenskaper jag vill ha i en hund. Eftersom curlyn är en arbetande hund mår den bäst av att få vara aktiv med någon form av träning eller arbete. Om man har tänkt sig en ren sällskapshund är INTE curlyn rätt ras.

Själv ägnar jag mig åt lydnad, jaktapportering, utställning och viltspår med mina hundar. Som uppfödare lägger jag stor vikt vid att mina valpköpare känner att jag finns där för dem som hjälp och stöd.

Om du har några frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta mig.

Hälsningar,